Het succes van start verkoop!

Sinds 7 december 2017 is het eerste deelplan van ZUID op Defensie-eiland in verkoop. Met de verkoop van de eerste fase van plandeel Zuid komt de voltooiing van Defensie-eiland weer een stapje dichterbij.

Marcel Groeneweg, ontwikkelingsmanager bij Blauwhoed: “Plandeel Zuid is het ultieme slotstuk van een bijzondere gebiedsontwikkeling. Hier komen heel uitgesproken woningen. Zo zijn de kadewoningen maar liefst tien meter breed met een voorgevel die volledig bestaat uit glas in een robuust stalen kader. Maar ook de bootwoningen zijn bijzonder door het gebruik van zink(look) en hout in de gevel. Dit zorgt voor een fraai, bijna Scandinavisch design.” De appartementen, kadewoningen en loodswoningen komen van de hand van architectenbureau Groosman. De 7 bootwoningen zijn ontworpen door Zecc Architecten.

Zeven identiteiten

In plandeel Zuid komen in totaal 71 woningen verdeeld over zeven woningtypen met ieder een eigen identiteit. De 33 woningen in de eerste fase krijgen de identiteiten Krachtig, Eigenwijs, Vastberaden en Robuust.

Van defensieterrein naar woonwijk

De transformatie van Defensie-eiland naar rustige woonwijk wordt gerealiseerd door De Wasserij CV, een samenwerking tussen projectontwikkelaars Blauwhoed en VORM. Eerder ontwikkelden zij op Defensie-eiland plandeel Noord – 44 woningen, voltooid en bewoond – en plandeel Midden – 32 woningen in aanbouw, verwachte oplevering eind 2018.

Groeneweg licht toe: “We hebben tijdens de ontwikkeling van de woonwijk sterk rekening gehouden met het historische karakter van de locatie. Zo krijgen enkele oude gebouwen, zoals de wasserij, een nieuwe bestemming en hebben de nieuwe woningen veelal een industriële look en feel.”

Lanceringsevent op 13 december

Voor wie meer wilde weten over de mogelijkheden in Zuid, had op woensdagavond 13 december de mogelijkheid om het lanceringsevenement van Zuid te bezoeken. Dit evenement werd georganiseerd in een van de historische gebouwen op Defensie-eiland. Geïnteresseerden konden er de verschillende identiteiten van fase 1 bekijken, proeven en beleven. Hieronder is een kleine sfeerimpressie te bewonderen.

Over dit bericht

  • Geplaatst op 15 december 2017
  • Geplaatst door Blauwhoed Admin
Terug naar het nieuws Ik heb belangstelling

Beelden van Defensie-eiland