Wethouder Tymon de Weger geeft startsein eerste heipalen

Gisteren is de bouw van de laatste 22 nieuwbouwwoningen op Defensie-eiland in Woerden feestelijk gestart. Wethouder Tymon de Weger, algemeen directeur Hans Meurs van VORM en directeur wonen Eltjo Bouwman van Blauwhoed gaven gezamenlijk het startsein voor het slaan van de laatste reeks heipalen. In deze fase volgt nog de renovatie van de voormalige defensie-gebouwen ‘Het Raamwerk’, waarmee de transformatie van het oude defensieterrein naar modern woongebied rond is.

Bouw laatste woningen

Er worden in totaal 22 woningen gerealiseerd, waarvan 7 luxe appartementen, 11 royale eengezinswoningen en 4 en-suite woningen. De nieuwbouwwoningen worden gebouwd door VORM Bouw en zijn ontwikkeld door de Wasserij CV, een samenwerking tussen Blauwhoed Ontwikkeling en VORM Ontwikkeling. De woningen zijn ontworpen door Zecc Architecten, Braaksma & Roos en Groosman.

Laatste eerste palen

Defensie-eiland is een voormalig defensieterrein dat wordt getransformeerd naar een woongebied aan de rand van het centrum in Woerden. Gisteren gingen de laatste eerste heipalen van het nieuwbouw-gedeelte de grond in. Tot slot worden nog de bestaande gebouwen gerenoveerd, die voorheen gebruikt zijn voor de reparatie van textiel voor het leger, met behoud van de originele gevels en daken. In totaal worden hier 16 cascowoningen gerealiseerd. De kopers van het zogeheten ‘Het Raamwerk’ delen deze woningen geheel naar eigen wens in.  

Over dit bericht

  • Geplaatst op 10 mei 2019
  • Geplaatst door Blauwhoed Redacteur
Terug naar het nieuws Ik heb belangstelling