Defensie-eiland is een van de meest
bijzondere plekken in Woerden

Op de rand van de binnenstad en gelegen aan de singel vind je Defensie-eiland. Een plek met een rijke historie en een industrieel karakter, maar dan in een nieuw jasje gestoken. Hier woon je heerlijk ontspannen, maar geniet je tegelijkertijd ook van alles wat Woerden te bieden heeft!

UITGESPROKEN & HERKENBAAR

Defensie-eiland herbergt veel kwaliteiten die door duurzaam ontwikkelen behouden blijven en zelfs versterkt worden. Zo gaan we spaarzaam om met materialen en tonen we respect voor een stukje historie door daar waar mogelijk bestaande gebouwen te renoveren en te hergebruiken. Ook de openbare inrichting van het plan refereert aan het verleden.

Op Defensie-eiland zijn we begonnen met bouwen in Noord. Kom naar het eiland en laat je verrassen door de mooie mix van stoere, industriële stadswoningen aan de oostoever en prachtige, statige herenhuizen aan de westoever. Daarnaast hebben we twee bijzondere woontorens gebouwd die naadloos aansluiten op de sfeer van het eiland. Het resultaat mag er zijn! Inmiddels zijn we met volle vaart bezig met de bouw van Midden, een plan met minstens zoveel kwaliteit. Zuid is dus het laatste stuk van het eiland dat wordt opgebouwd en daarmee hét slotstuk. En niet zomaar één: de diversiteit aan woningen en stijlen is enorm. Er is daarom voor iedereen wel een plekje te vinden waar hij of zij zich helemaal thuis voelt!

Natuurlijk zal het industriële karakter altijd voelbaar blijven, maar op het eiland heerst straks vooral rust. Alsof het er altijd is geweest. Hier woon je heerlijk ontspannen in het centrum van Woerden.

De ideale uitvalsbasis

Wat opvallend is aan Defensie-eiland, is dat het voelt als een rustige plek, terwijl je binnen enkele minuten in de gezellige en levendige binnenstad staat. Hoe dit kan? Dat is eenvoudig te verklaren. Op Defensie- eiland is geen doorgaand verkeer. Dat zorgt ervoor dat er alleen bestemmingsverkeer op het eiland  rijdt. Voor fietsers en wandelaars is het een stuk  gemakkelijker gemaakt om Defensie-eiland te bezoeken. Zij kunnen deze nieuwe woonwijk makkelijk betreden via de verschillende bruggen die het eiland verbinden met de rest van de stad. Binnen no-time in het centrum of op het station.

Vind je het ook zo heerlijk om vanuit werk nog even het terras op te duiken? Op Defensie-eiland loop je in een paar  minuten naar één van de restaurants in de woonwijk of in het centrum van Woerden. Fijn om de gezelligheid van horeca altijd in de buurt te hebben.

 

Beelden van Defensie-eiland

Het woningaanbod