Midden in Defensie-Eiland

MIDDEN IN HET LEVEN

Midden ligt centraal op Defensie-eiland tussen Kasteel Woerden en de Singel en vormt de hoofdentree van het eiland. Hier sta je midden in het leven.

Dit deel vormt de hoofdentree van het eiland. De woningen worden omringd door bijzondere openbare plekken, zoals het Wasserijplein met de oude wasserij en de zo kenmerkende schoorsteen van 27 meter hoog. In deze historische gebouwen komt gezellige horeca en cultuur. Een groene kade siert de Singel en aan de voet van de fietsbrug ligt een groen stadsparkje. Hier woon je heerlijk!

STOER & INDUSTRIEEL

Het industriële karakter van Defensie-eiland was voor architect Gert de Graaf van Groosman de onderlegger van zijn ontwerp. De kasteelwoningen, kadewoningen en appartementen hebben door gekozen vorm en materiaalgebruik een stoere uitstraling. Bekijk de beelden en zie hoe de woningen duidelijke bouwstijlkenmerken vertonen van de oude defensiegebouwen. Ook de omgevingskwaliteiten zijn meegenomen in het ontwerp. Door de grote raampartijen geniet je optimaal van het uitzicht op het water, het plein of Kasteel Woerden. Ook heeft iedere woning een fijne, eigen buitenruimte.

AUTOLUW

Op Defensie-eiland zie je straks weinig auto’s. Een bewuste keuze om de groene en waterrijke woonbeleving te versterken en alle ruimte te geven aan fietsers en wandelaars. Alle bewoners van Midden parkeren hun auto in het binnengebied op begane grond niveau. Onder de appartementen, woningen en tuinen van de Kasteelwoningen komt op -1 een openbare parkeergarage van de gemeente Woerden met een parkeercapaciteit van circa 85 parkeerplaatsen. De tuinen van de Kadewoningen liggen op de eerste verdieping, deels boven de parkeerplaats van de bewoners dus. Elke bewoners heeft een eigen gereserveerde privé-parkeerplaats. De penthouses zelfs twee!

Kies je favoriet

In Midden zou je zomaar je droomhuis kunnen vinden. Je hebt keuze uit 9 kadewoningen van circa 152 m², 10 kasteelwoningen van circa 114 tot 179 m², 12 appartementen van circa 66 tot 143 m² en 2 penthouses van circa 215 m². Met elkaar vormen de woningen en appartementen een imposant geheel. En voor alle woningen geldt dat je een heerlijke eigen buitenruimte hebt en een uniek uitzicht op de Singel, het kasteel, de kerk of de Wasserij.

Beelden van Defensie-eiland

Het woningaanbod

Mogen wij jou op de hoogte houden?

Vul hieronder je email adres in en ontvang alle nieuwe updates